top of page

LEGORUM

Legorummet er et kreativt rum, hvor børnene har mulighed for at udvikle deres fantasi, kreativitet og samarbejdsevner. Børnene kan arbejde med deres projekter i en periode mellem 2 og 3 uger. De laver tit gruppeprojekter men har også mulighed for at lave egne projekter.

​

De arbejder fra dag til dag, og kan gemme deres projekter til viderebrug.

KOMPETENCER
HVAD HAR BØRNENE MULIGHED FOR AT LÆRE I LEGORUM
PERSONLIGE
KOMPETENCER

At tage ansvar

  • Børnene træner at kunne varetage deres egne projekter

  • At være opmærksom og understøtte andres projekter

 

Inklusion

  • At være rummelig og inkludere andre i projekterne

​

 

 

Læs mere...

SOCIALE
KOMPETENCER

Kommunikation

  • At have en positiv dialog med andre børn/ at tale pænt og vise hensyn til andre

  • At kunne løse små konflikter og uenigheder

 

Fællesskaber

  • Indgå i fællesskaber børn på tværs af alder og klasse

​

 

 

 

Læs mere...

LÆRINGS-
KOMPETENCER

Koncentrationsevner

  • Udvikling af deres koncentrationsevner som kommer dem til gode i andre sammenhænge.

 

Fantasi og kreativitet

  • Gode muligheder for at udvikle egne projekter samt inspireres andre hinandens konstruktioner

​

 

 

 

Læs mere...

AKTIVITETER OG FORLØB
KOMPETENCEBESKRIVELSER
PERSONLIGE KOMPETENCER
Personlige kompetencer

En god træning for børnene i Legorummet, er at tage ansvar på egne projekter samtidige med at de skal være opmærksomme på de andre børn der bygger ved siden af dem. De skal være hjælpsomme og flinke mod hinanden, og de skal tage godt imod nye børn der kommer ind i legorummet løbende. Det er vigtigt at alle har 'gode' klodser og føler sig trygge og tilfredse med deres projekter.

SOCIALE KOMPETENCER
Sociale kompetencer

De fleste børn arbejder i grupper af tre eller fire. Her samarbejder de om idéer til deres projekter/konstruktioner. Her øver de sig i kommunikation, at kunne lytte til andre og gå på kompromis. Børnene finder strategier til at dele, handle og bytte med legoklodserne.

​

Børnene er i forpligtende fællesskaber idet de skal arbejde sammen i grupper. Disse projekter foregår ofte over to eller tre uger. Det understøtter deres kompetencer til at læse de små konflikter eller uenigheder der kan opstå undervejs.

​

En vigtig del af legorummet er at sikre at alle børn bliver inkluderet i fællesskabet. Alle børn er med til at tage et ansvar for at tage godt imod andre og derefter at kunne samarbejde med andre. Derved skal de indgå i fællesskaber de ikke er vant til. På samme måde skal de nye børn acceptere og indgå i de eksisterende fællesskaber.

LÆRINGSKOMPETENCER
Laeringskompetencer

Generelt leger børnene meget koncenteret i lang tid og i længere perioder over flere dage. Det udvikler deres koncentrationsevner som kommer dem til gode i andre sammenhænge, som f.eks. i skolen. Observationer af børnene i legorummet er blevet brugt flere gange til at understøtte deres læreprocesser i klassen. Man bliver bevidst om hvad børnene kan og hvilke faktorer der er relevante, for at de bedst kan kocentere sig og derved kunne opnå mest læring.

​

Legorummet tilbyder gode muligheder for at børnene udvikler deres fantasi og kreativitet. De inspireres af hinanden og afprøver nye konstruktioner.

bottom of page