top of page

MEDIERUM

Medierummet er et rum, hvor børnene har mulighed for at blive fortrolige med diverse elektroniske remedier, og møder at arbejde med disse. Børnene har mulighed for at fordybe sig alene eller i grupper. De kan udforske ting som programmering af små robotter, lave små film, spille på wii og meget mere.

​

Derudover er der fokus på at lege sammen om de elektroniske devises og dele erfaringer med hinanden.

KOMPETENCER
HVAD HAR BØRNENE MULIGHED FOR AT LÆRE I MEDIERUM
PERSONLIGE
KOMPETENCER

At kunne vidensdele

  • Både som modtager og som "ekspert"

 

At kunne lære nyt

​

At tage ansvar

  • Låne og låne ud af elektroniske devises

 

Tålmodighed

  • At kunne vente på tur

 

Nysgerrighed

  • At prøve nye ting

​

Læs mere...

SOCIALE
KOMPETENCER

At kunne indgå i fællesskab med andre

 

At kunne indordne sig under et fællesskabs regler og rammer

 

At kunne hjælpe andre med deres udfordringer i forhold til forskellige spil og aktiviteter.

​

 

 

 

 

Læs mere...

LÆRINGS-
KOMPETENCER

At lære hvordan man eksempelvis bruger en Ipad

​

At kunne fordybe sig

​

Vedholdenhed

  • Fortsætte selvom et program kan være udfordrende

 

Finmotorik og grovmotorik

  • F.eks. ved brug af wii

​

 

 

 

Læs mere...

AKTIVITETER OG FORLØB
KOMPETENCEBESKRIVELSER
PERSONLIGE KOMPETENCER
Personlige kompetencer

I medierummet lærer børnene at kunne vente på deres tur, når de eksempelvis skal spille Playstation 4 sammen med mange andre børn. Her skriver de sig på en liste, og kan se hvornår det bliver deres tur til at spille, og hvem de eventuelt skal spille med/mod.

​

Børnene lærer også at kunne give den viden de har videre til hinanden, det kan være en viden om hvordan man klarer noget svært i et spil, eller hvordan man bygget noget bestemt i Minecraft.

Børnene lærer derfor også at bruge hinanden og at kunne tage imod informationer fra hinanden på kryds og tværs af klasserne.

Børnene skal selv tage initiativ til f.eks. bede om hjælp, eller måske endda selv at finde en af de andre børn som måske kan hjælpe dem videre i et spil, eller hvordan man kan bruge en controller når man spiller.

​

Børnene skal lærer at passe på de elektroniske remedier vi har, hvis man låner en Ipad, og man tage ansvar for den, og skal derfor passe på den.

SOCIALE KOMPETENCER
Sociale kompetencer

Børnene indgår i et fællesskab med en masse andre børn når de er i medierummet, både med børnene fra deres egen klasse, mne også fra resten af indskolingen. Dette betyder også at de skal kunne indordne sig under de regler der er i et sådan et fællesskab. Det kan være alt fra en forståelse for hvilke spil der må spilles, til at man ikke må have internet slået til.

​

Børnene kan blive inspireret af hinanden og spørge ind til hvordan de eventuelt gjorde noget bestemt i et spil, til at sidde sammen og problemløse noget i et andet spil. De kan også hjælpe hinanden helt praktiske med hvordan bare spiller et spil.

LÆRINGSKOMPETENCER
Laeringskompetencer

Børnene fordyber sig i diverse spil, samt vores elektroniske programmerings mus, da de synes at disse ting er spændende og udfordrende. Det skaber et godt grundlag til læring.

​

De får en forståelse for hvordan man eksempelvis benytter en Ipad, programmere en mus, fejlfinder en given programmering af en mus når den ikke gør det man syntes at den skulle. Hvilket vil sige, at børnene lærer at tænke kritisk samt at kunne reflektere over hvad der virker, og hvad der ikke gør samt hvorfor.

​

Børnene lærer at være vedholdende og at det er ok ikke at kunne det hele første gang man prøver, men at man bliver bedre til tingene ved at øve sig. De bliver eksempelvis mere fortrolige med et joystick jo mere de øver sig, eller bliver bedre til at kunne programmere jo mere de prøver.

​

Finmotorikken bliver udfordret ved brug af joystick hvor fingrene skal bevæge sig specifikke steder hen på joysticket for at få en given handling, og gerne i en fart, hvis man eksempelvis gerne vil vinde i FIFA. Grovmotorikken kommer også i spil, når vi danser til Just-Dance, hvor børnene skal danse forskellige danse til musikken, og følge hvad der bliver gjort på skærmen. Desto bedre man er og bliver desto flere points får man

bottom of page